Zahrajte si o chutné recepty ideální na léto

letni-kuchyne-plna-slunce-a-vuni-perex
Připravte si chutnou snídani, oběd o několika chodech, svačinu na piknik nebo občerstvení na večerní oslavu. Inspiraci na dobroty ideální pro letní dny najdete právě nyní v kuchařce, kterou se vám chystáme představit.

Chutné nápady pro každý den

letni-kuchyne-plna-slunce-a-vuni-ukazkaLéto, slunce, pohoda… Lahodná křupavá zelenina, šťavnaté ovoce a vůně čerstvých bylinek – léto je prostě doba, kdy si můžete vychutnávat svět všemi smysly.

Kuchařka s originálními fotografiemi obsahuje zajímavé recepty na přípravu jídel na zahradě, na balkoně nebo při pikniku u jezera – najdete v ní vhodný recept pro každý okamžik léta. Snídaně pod třešní, dlouhý rodinný oběd na terase u stolu s bílým ubrusem se skvělými jídly a dezerty, svačina v stinném altánku, mejdan s kamarády na zahradě plné lampionů…

Vybírejte z více než 150 chutných nápadů, jak se můžete osvěžit, občerstvit, osladit si život, uchovat letní poklady ve skleničkách, pohostit přátele anebo prostě oslavit léto.

 

Letní kuchyně – Plná slunce a vůní

Autorka: Tanja Dusyová

Vydalo: nakladatelství Slovart
Překlad: Dagmar Eisenmanová
Počet stran: 256
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 6/2016
ISBN: 978-80-7529-135-6

Přečtěte si více o knize Letní kuchyně – Plná slunce a vůní, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Slovart. Můžete si také prohlédnout několik stran z knihy: ukázka 1, ukázka 2 a ukázka 3.

Nakladatelství Slovart bylo založeno v Praze v únoru 1994 a od té doby vydalo více než 2000 titulů. Vydává licenční knihy předních světových nakladatelů, ale i domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury.

 

Ukázka z knihy

Smetanová levandulová zmrzlina s medem

letni-kuchyne-plna-slunce-a-vuni-ukazka-2SUROVINY na 10 porcí:
300 ml mléka
250 g smetany ke šlehání
1 lžíce sušených levandulových květů
4 bílky (zcela čerstvé!)
120 g levandulového květového medu
1 zarovnaná lžička škrobové moučky

PŘÍPRAVA: 25 minut
MRAŽENÍ: podle návodu k přístroji
1 PORCE: asi 165 kcal | 691 kJ

  1. Mléko, 100 g smetany a levandulové květy dáme do malého hrnce a povaříme na středně silném ohni zhruba 5 minut. Mezitím šleháme bílky s medem ručním šlehačem metlou na sníh, dokud není hmota hustá a bělavá. Nakonec do ní pečlivě vešleháme škrobovou moučku.
  2. Horké levandulové mléko přecedíme jemným sítem a ihned postupně vešleháme do bílkové pěny. Směs potom nalijeme do hrnce a na mírném až středním ohni zahříváme za stálého šlehání metlou do zhoustnutí. Hmota se nesmí vařit (bílky by se srazily).
  3. Zbývající smetanu vmícháme do levandulového krému, krém necháme vychladnout a potom zpracujeme zmrzlinovačem podle návodu. Hotovou zmrzlinu dáme do nádoby, kterou je možné dávat do mrazničky, a necháme mrazit nejméně 2 hodiny. (str. 139)

 

Vyhrajte knihu Letní kuchyně – Plná slunce a vůní

Léto je v plném proudu, tak proč si ho pořádně neužít a neoslavit toto krásné roční období se vším všudy? S pomocí více než 150 receptů se můžete osvěžit, osladit si život a pohostit rodinu či přátele v každé denní době. Vychutnejte si skvělé letní pokrmy od vyvážené snídaně až po dobroty či drinky na večerní party. Některé recepty jsou navíc tak jednoduché, že je zvládnete připravit přímo na zahradě nebo na pikniku. Naladili jsme vás? V tom případě neváhejte, svolejte přátele a pusťte se do přípravy velkolepé hostiny právě nyní.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Slovart vám navíc přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Letní kuchyně – Plná slunce a vůní vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Letní kuchyně – Plná slunce a vůní
probíhá od 17. do 30. července 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 kuchařky Letní kuchyně – Plná slunce a vůní

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLetní kuchyně
Plná slunce a vůní

Dusyová, Tanja

Slovart, 2016

Napsat komentář