SOUTĚŽ o dva díly románové kroniky ŠIKMÝ KOSTEL - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o dva díly románové kroniky ŠIKMÝ KOSTEL - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 27. 4.27. 5. 2023

Šikmý kostel vypráví o světě který zmizel a my jsme na něj zapomněli. Jezdíme do dalekých zemí poznávat staré civilizace a obdivovat města ztracená v džungli a nemáme tušení že jedno zmizelé město se nacházelo na severovýchodě naší země.

Karin Lednická nás ve svém poutavém svižně plynoucím a dramaticky gradujícím románu zve na místa jejichž pohnutou historii zapadaly vrstvy ubíhajícího času. Ráda jsem autorčino pozvání přijala a nechala se unést vyprávěním o světě v němž bylo snadnější umřít než žít o světě plném dolů uhelného prachu každodenní dřiny a zoufalství ale také přátelství lásky a naděje.

Románová kronika ztraceného města. Podtitul knihy lapidárně shrnuje příběh o někdejší pastevecké vesnici která vystavěla svůj rozkvět na těžbě uhlí aby o století později zašla na úbytě také kvůli těžbě uhlí. Dnes už z výstavních budov a vznosné katedrály nezbylo nic. Jen šikmý kostel který strmě a varovně ční do pusté krajiny.

Příběh je vystavěn na skutečných událostech z nichž mnohé doposud nebyly v české románově tvorbě zpracovány. Vyprávění ubíhá v dramatickém tempu a natolik autenticky že se děj před očima čtenáře mnohdy mění na film zaznamenávající i to co donedávna zůstávalo skryto ve třinácté komnatě české historie.


Chcete-li vyhrát dva díly románové kroniky ŠIKMÝ KOSTEL odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky či sledujte některou z našich soc. sítí Facebook | Instagram.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 27.5.2023

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace