SOUTĚŽ o dva romány nejen pro ženy - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o dva romány nejen pro ženy - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 5. 4.5. 5. 2023

Kde zpívají raci

O Kyi Clarkové kolují v poklidném městečku Barkley Cove na pobřeží Severní Karolíny fámy jako o vlčím dítěti „holce z bažiny'. Poté co ji jednoho srpnového rána opustí matka odejdou postupně i starší sourozenci a nakonec se po mnoha propitých nocích nevrátí ani otec zůstává Kya úplně sama. I když ne tak docela…

Kya je inteligentní a citlivá dívka. Žije v souladu s přírodou odkázaná sama na sebe v bažině které říká domov. Pozoruje volavky sbírá mušle a loví ryby. Jejími nejlepšími kamarády jsou rackové a chlapec Tate který stejně jako Kya miluje přírodu a vše co z ní vyzařuje. Naučí mladou dívku číst a stanou se z nich nerozluční přátelé. I v jejím životě přichází chvíle kdy zatouží po blízkosti jiných lidí dotecích a lásce. Jenže jednoho dne Tate odejde a Kya již mladá žena zůstane opět sama.

Její divoká krása okouzlí mladého muže z města Chase Andrewse a před Kyou se otevírá úplně nový život. Když je třináctého října 1969 Chaseho tělo nalezeno v močálu bez známek života obyvatelé města začnou z jeho vraždy podezírat právě holku z bažiny Kyu Clarkovou. Jenže močál ví o smrti všechno ví že smrt nemusí být vždy tragédie.

Román Kde zpívají raci je překrásnou ódou na přírodu je příběhem opuštěné dospívající dívky která se učí důvěřovat lidem a je také líčením záhadné vraždy s překvapivým koncem. Delia Owensová nám připomíná že dětství nás všechny poznamená na celý život a že my všichni podléháme úžasným tajemstvím přírody.



Vlaštovčí kopec

V románu úspěšné spisovatelky Donny Everhartové z prostředí terpentýnářských pracovních táborů ukrytých v hloubi borových lesů se odehrává drsný i vášnivý příběh o lásce přátelství a boji o přežití. Pohnuté osudy tří románových hrdinů svádí dohromady smůla vlastní špatná rozhodnutí i zlomyslná náhoda.

Georgia USA 1932. Pracovní tábory na sběr a zpracování pryskyřice rostou jako houby po dešti. Dělníci tu dřou v drsných podmínkách za prachbídnou mzdu izolovaní v nedozírných lesích od zbytku světa a tudíž zcela závislí na často hamižných a arogantních majitelích kteří poskytují ubytování a stravu za nehorázné ceny. Pro mnohé z nich jsou však tato místa poslední a jedinou šancí.

Patří k nim i hlavní postavy tohoto příběhu které se setkají v táboře jehož jméno Swallow Hill se dá chápat buď jako „Vlaštovčí kopec' nebo a možná poněkud příhodněji jako „kopec všeho příkoří které je tu třeba spolknout' aby člověk vůbec vydržel. Del Rae i Cornelie zde postupně nacházejí i ztrácejí naději dokud nepochopí že chtějí-li zachránit holý život musí se pokusit z tohoto domnělého azylu uniknout. Nejprve se ovšem musí vypořádat se svou minulostí…


Chcete-li vyhrát jeden ze dvou románů z nakladatelství JOTA odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 5 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 5.5.2023

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace