SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o pět knižních novinek z Knižního klubu - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 7. 2.7. 3. 2023

Černý úsvit

Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička která se do země dostala prostřednictvím adopce. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a bohužel je brzy ve Stockholmu nalezeno další mrtvé dítě chlapec Aram. Obě děti byly zabity podobně brutálním způsobem. Vrah stále uniká a nikdo netuší kdy a kde něco hrozného provede znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti které tuto teorii podporují jenže potom pátrání nabere nečekaný směr sahající daleko do minulosti… Černý úsvit je dalším příběhem z ponuré severské kriminální série s Timem Stiltonem a Olivií Rönningovou.


Katova dcera

Krátce po třicetileté válce je v bavorském městě Schongau vytažen z řeky umírající chlapec. Na rameni má vytetované znamení což vzbuzuje podezření že jde o dílo čarodějnice. Radní města obviní místní porodní bábu. Kat Jakob Kuisl který z ní má pomocí mučicích nástrojů vynutit doznání je však přesvědčený že je stará žena nevinná. Společně s medikem Simonou a dcerou Magdalenou se rozhodnou vypátrat vraha.


Osm hor

Ať už je osud cokoli přebývá v horách které máme nad hlavou pro protagonisty románu Osm hor platí tohle tvrzení beze zbytku. V horách se do sebe zamilovali rodiče Pietra jednoho ze dvou hlavních mužských hrdinů v horách se Pietro seznámí s Brunem svým nejlepším kamarádem. Výšlapy do hor se stanou výchovnou metodou Pietrova otce samotářského chemika střádajícího v šedi Milána svůj vztek na celý svět i svůj stesk po horských vrcholech. Také Pietrův i Brunův dospělý život bude pevně svázán s horami… Bestseller Paola Cognettiho vychází ve třiatřiceti zemích.


Svět podle Garpa

Proslulý román Johna Irvinga líčí život a názory fiktivního spisovatele T. S. Garpa. Jako syn excentrické Jenny Fieldsové která si usmyslela mít dítě bez manžela dospívá Garp pod jejím vedením v dosti svéráznou osobnost. Po maturitě odjíždějí s matkou do Vídně oba se stejným cílem: začít psát. Jenny sepíše svůj životopis Sexuálně podezřelá kterým se rázem proslaví a stane se vůdčí autorkou ženského hnutí. Garp zase napíše povídku aby se mohl oženit s Helenou ochotnou vzít si jedině spisovatele… Garp ale není výrazný spisovatel a ve své poněkud afektované tvorbě se vypořádává po svém s nejosobnějšími stále bolestnějšími prožitky jež jakoby přímo zhmotňovaly děsivé představy které ho coby starostlivého manžela a otce pronásledují. Proslaví se až svým bulvárním románem Svět podle Bensenhavera role veřejné osoby ho však zaskočí opět nepřipraveného. Přestože je Irvingův groteskní román plný komických situací dotýká se citlivých a aktuálních témat dnešní civilizace otázky individuality osobnosti sexuality ženského hnutí násilí a strachu z neštěstí a ze smrti.


Viníci

Sarah švagrová inspektora Jackmana zmizí v Londýně a vrhne se do řeky. Co ji k tomu vedlo? Vždyť to byla šťastná žena matka dvou synů… Jenže Jackman postupně zjišťuje že o její minulosti nevěděl téměř nic. A pak v sousední vsi za podobných okolností zemře další žena. Nesouvisí obě neštěstí s případem odsouzeného vraha jehož rodina je přesvědčena že je nevinný? Kdo tu ve skutečnosti tahá za nitky? A dokáže si Jackman v tak osobní záležitosti udržet od vyšetřování profesionální odstup? Viníci jsou dalším případem detektivů Rowana Jackmana a Marie Evansové jež se odehrává v bezútěšném prostředí Lincolnshirských blat kde zdejší odlehlé vesnice skrývají mnohá temná tajemství.


Chcete-li vyhrát jednu z pěti knižních novinek z Knižního klubu odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.


 

Datum ukončení soutěže: 7.3.2023

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace