SOUTĚŽ o dvě hudební knihy - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o dvě hudební knihy - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 1. 2. 1. 3. 2023

Tváří v tvář

Fascinující autobiografie Debbie Harry zpěvačky světoznámé americké hudební skupiny BLONDIE která řádila na světových pódiích koncem sedmdesátých a osmdesátých let. Bestseller americké knižní scény závěru roku 2019.

Debbie Harry je zpěvačka herečka aktivistka a ikonická tvář New York City. Skupina Blondie ve které působila jako 'frontwoman” stvořila zcela nový zvuk který spojoval rock punk disko reggae a hip hop a dala tak světu hity které patří k nejoblíbenějším songům všech dob. Byla múzou a spolupracovnicí nejodvážnějších umělců uplynulých čtyř dekád. Její vliv na americkou kulturu je nepopsatelný stejně nepopsatelný jako její soukromí a myšlenky které si vždy pečlivě střežila až doposud!

Tváří v tvář přináší upřímnou a otevřenou zpověď této neuvěřitelné ženy unikátní fotografický materiál který nebyl nikdy zveřejněn bezpočet originálních ilustrací včetně těch od fanoušků a přesahuje tak dalece rámec běžných memoárů: je to opravdu 'výživný” a barvitý portrét. Kniha nás přenese do centra New Yorku sedmdesátých let dvacátého století tak živě že cítíme všechna ta úskalí špínu i slávu doby kdy Blondie hráli po boku Ramones Television Talking Heads Iggyho Popa a Davida Bowieho doslova na dotek. Sledujeme cestu Debbie ke slávě a komerčnímu úspěchu ale i k závislosti na heroinu těžkým časům kdy její partner Chris Stein málem zemřel přes zdrcující bankrot a rozchod Blondie její hereckou kariéru ve více než třiceti filmech a oslnivou sólovou dráhu zpěvačky až po triumfální návrat její staré kapely. Jsme také svědky Debbiina neúnavného boje za životní prostředí a práva homosexuálních menšin. Tváří v tvář je panoramatický příběh ženy která šla vlastní nevyšlapanou cestou a stvořila zcela nové standardy pro celou generaci umělců kteří následovali v jejích stopách. Jsou to velmi dynamické memoáry dynamické jako osoba která je vypráví.

Debbie Harry prodala s Blondie celosvětově 50 milionů alb a byla roku 2006 uvedena do Rokenrolové síně slávy. Debbie stále vystupuje nahrává skládá. A stále skvěle album 'Pollinator” bylo časopisem Rolling Stone zvoleno za jedno z nejlepších 20 alb roku 2017.



Ve správný čas na správném místě

Kniha pojednává o Peteru Freestoneovi a o tom jak se stal právě tím člověkem kterého si Freddie Mercury pro posledních dvanáct let života vybral za svého asistenta. Peter si dal za úkol využít životních lekcí které mu byly uštědřeny po boku Mercuryho ve prospěch nynější generace i kdyby díky nim měl být jejich život jen o maličko únosnější. I touto cestou vás kniha provede. Z jižního Londýna do ulic Kalkaty přes vrcholky hor a internátní školy na jihu Indie do Selfridges a Royal Opera House v Londýně a pak až k Freddiemu Mercurymu. Po smrti Freddieho Mercuryho Peter nějakou dobu pracoval v nemocnici a tím se ke svému někdejšímu snu a plánu stát se doktorem dostal nejblíže co kdy byl. Setkával se také s fanoušky Queen po celém světě a pomáhal jim smířit se se ztrátou jejich hrdiny. Své životní zkušenosti nyní předává dál a po celém světě vzdělává dospívající o stále přítomné hrozbě HIV/AIDS a to pomocí Projektu TFA za jehož zrodem stojí mladý Čech Milan Devinne.

Tato biografie vás dovede až do současnosti kde se Freestone stává občanem své milované České republiky a ukazuje nám jak byl doslova Ve správný čas na správném místě.


Chcete-li vyhrát dvě hudební knihy z Dobrých knih odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky ČI SLEDUJTE některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 1.3.2023

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace