SOUTĚŽ o dva díly knihy PTÁCI: Pěvci Evropy Blízkého východu a severní Afriky - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o dva díly knihy PTÁCI: Pěvci Evropy Blízkého východu a severní Afriky - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 7. 1. 14. 1. 2022

Zcela ojedinělá publikace shrnuje dlouholetý výzkum dvojice předních světových odborníků a přibližuje přes tisíc druhů a poddruhů pěvců západní palearktické oblasti.

Obsahuje aktuální poznatky o rozšíření vzhledu daného poddruhu a podobnosti s jinými druhy zaznamenává podrobné znaky a důležité míry jednotlivých částí těla nezbytné pro určování věku a pohlaví a uvádí metody zkoumání příbuznosti jednotlivých druhů a z nich vyplývající změny v systematickém zařazení.

Publikace je průlomová i v tom že se zde vůbec poprvé v tištěné formě objeví česká jména nově upravená Názvoslovnou komisí ČSO. Seznam aktualizovaných a původních názvů je pro přehlednost uveden na konci obou dílů.

Překrásná bohatě dokumentovaná příručka obsahuje přes pět tisíc fotografií a je určena pro zájemce z řad amatérů i profesionálů.

Společně s online knihkupectvím Dobré knihy chceme touto soutěží podpořit právě probíhající akci Ptačí hodinka

Od ledna 2019 probíhá pod hlavičkou České společnosti ornitologické ČSO každoroční sčítání ptáků nejen na krmítkách. Program nazvaný Ptačí hodinka je určený všem zájemcům o přírodu a ptačí dění v jejich okolí. Ačkoli se jedná o vědecký výzkum zúčastnit se může úplně každý bez předchozích zkušeností více v sekci Jak se zapojit.


Chcete-li vyhrát dva díly knihy PTÁCI: Pěvci Evropy Blízkého východu a severní Afriky odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 14.1.2022

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace