SOUTĚŽ o tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA - www.chrudimka.cz

Mravenci život lesního společenství

Fantastická 3D expedice do života lesního společenství

Tato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování nejen bohatá na informace o životě lesního společenství ale její absolvování je pro čtenáře také úžasným zážitkem. Vydejte se tedy na unikátní 3D výpravu do mraveniště a objevujte nepoznané.

Mravenci patří k nejpozoruhodnějším živočichům. Při pohledu do mraveniště nás nepřestává udivovat dokonalá organizace jejich společenství a v širších souvislostech i jejich nezanedbatelný vliv na životní prostředí. Soužití mravenců a jejich fascinující schopnost vzájemně komunikovat inspirovaly Armina Schieba k neobvyklému projektu: v digitálně modelovaných hyperrealistických 3D ilustracích nám ve své knize poskytuje pozoruhodný vhled do života mravenců lesních.

Koncepce knihy umožňuje vnímat anatomii biologii životní cyklus mravenců i sociální strukturu a komunikaci uvnitř mravenčí kolonie mnohem intenzivněji než při reálném pozorování mraveniště pouhým okem. Dokonalé 3D makro ilustrace vizualizují s překvapivou přesností i ty nejmenší detaily mravenčího mikrosvěta. V kombinaci s odbornými popisy jsou zdrojem k získání komplexních znalostí.

Tato netradiční vědecká expedice do světa mravenců je díky jedinečnému zpracování bohatá na informace ale její absolvování se pro vás rovněž stane objevným zážitkem.


Rajčatová žába a modrý drak

Nejbarevnější zvířata naší planety

Nemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny s touto knížkou přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety.

Zářivě růžové saranče křiklavě žluté žáby a pestrobarevní korýši živočišná říše je obdivuhodně pestrá. Mnoho živočichů doslova hraje všemi barvami duhy a někteří dokonce svítí ve tmě. Celá řada barevných druhů žije v deštných pralesích nebo na korálových útesech ale i u nás najdete zajímavě zbarvené tvory stačí se pořádně rozhlédnout.

Proč jsou vlastně živočichové barevní?
A jak vůbec přicházejí barvy na svět?
Existují také pestře zbarvení savci?
Odpovědi najdete v této knize. A nejen to nemusíte se vypravit do nebezpečné divočiny a přesto poznáte více než 250 nejbarevnějších živočichů naší planety.

Malá velká známá i vzácná zvířata se v této obrázkové knize setkávají netradičním způsobem: spojila se podle barvy peří srsti kůže nebo šupin. Působivé fotografie zvířat jsou doprovázeny zajímavými základními informacemi a krátkými profily zvířat. Podmanivá obrázková kniha ve velkém formátu.


Vlci

Na toulkách s fotografem zvířat Axelem Gomillem

Vydejte se s fotografem Axelem Gomillem mezi divo­ké vlky a zažijte nezapomenutelné dobrodružství.

Vlci se vracejí do naší krajiny. Tito zdatní lovci kteří z našich lesů na dlouhou dobu úplně zmizeli jsou zpět. V příhraničních oblastech už opět žije několik vlčích smeček a párů. Jejich počet stále roste proto je načase se s těmito zajímavými šelmami blíže seznámit a dozvědět se jak žijí čím se živí a jak by mohlo vypadat pokojné soužití člověka a vlka. Vydejte se s fotografem Axelem Gomillem mezi divo­ké vlky a zažijte nezapomenutelné dobrodružství.


Chcete-li vyhrát tři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 5.12.2021

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace