SOUTĚŽ o pět knih o přírodě z Nakladatelství GRADA - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o pět knih o přírodě z Nakladatelství GRADA - www.chrudimka.cz

Hmyz kolem nás

V této praktické příručce vám představíme nejběžnější druhy které se pohybují ve vašem okolí brouky motýly ploštice blanokřídlý i dvoukřídlý hmyz. Zjistěte podrobnosti o světluškách slunéčkách jepicích znakoplavkách mouchách pestřenkách mravencích šídlech a vážkách. Ověřte si který hmyz je užitečný který nebezpečný a který můžete snadno zaměnit. Přečtěte si stručné informace o jejich životě zajímavosti o jednotlivých druzích a prohlédněte si výstižné fotografie hmyzu i jeho velikost ve srovnání s velikostí běžné mince. Budete překvapeni jak zajímavý může hmyz být.


Ptáci na naší zahradě

Milovníci ptáků se v této knize dozví spoustu zajímavostí ze světa svých oblíbenců. Čtyři roční období a v každém krátké články o dění v ptačím světě. Kdy ptáci začínají svůj den čím se v tomto období živí kde a z jakého materiálu staví hnízda je zde i několik návrhů na ptačí budku.

Víte jací ptáci se pohybují na vaší zahradě v noci? A kteří v noci zpívají? Mohli byste pro ptáky připravit pískové či vodní koupadlo? Poznáte místo kde se zdržují drozdi? A orientujete se správně v druzích našich sýkorek?

V poslední části knihy je 44 portrétů běžných ptáků které můžete na své zahradě pozorovat.


Ptáci

Tato kniha ti představí 85 nejčastěji se vyskytujících evropských ptačích druhů. Poznáš ťuhýka dlaska či šoupálka? Žijí ve městech a v zahradách u řek rybníků jezer i moří na polích na loukách a samozřejmě také v lese. Jsou mezi nimi velice pestře zbarvené druhy ale i ptáci docela nenápadní. S trochou trpělivosti a špetkou štěstí většinu z nich objevíš i ve svém okolí. U každého druhu máš informaci o krajině kde pták obvykle žije a také údaj o jeho velikosti.


Rostliny

V této knize ti představíme více než 80 často se vyskytujících tuzemských rostlin. Poznáš co je vlaštovičník devětsil krvavec štírovník či hadinec? A přitom jsi je a mnoho dalších už určitě viděl! Dají se nalézt na loukách na polích v lese nebo i ve městě několik málo z nich roste pouze v určitých oblastech například na horách. Některé květy jsou tak drobné že se člověk musí umět opravdu dobře dívat aby je objevil jiné je naopak vidět už z veliké dálky.

Rostliny řadíme v knize podle barvy květů takže se ti budou dobře hledat. U každé máš informaci o krajině kde rostlina obvykle roste a také údaj o její výšce.


Stromy

V této knize ti představíme více než 80 stromů a keřů které se často vyskytují v přírodě zahradě či parku. Poznáš co je líska jedle zimostráz střemcha jírovec či liliovník? A přitom jsi je a mnoho dalších už určitě viděl! Rostou v lesích v houštinách mezi poli v zahradách a parcích. Některé najdeš v blízkosti vodních toků s jinými se můžeš setkat pouze ve městě. Mnoho stromů má nádherné listy jiné mají listy s typickým tvarem podle něhož se dají snadno poznat a často se dají určit i podle zvláštních plodů. Stromy a keře v této knize jsou řazeny právě podle tvaru listů takže se ti budou dobře určovat. U každého druhu máš také informaci o krajině kde strom či keř obvykle roste a údaj o jeho výšce.


Chcete-li vyhrát jednu z pěti knih o přírodě z Nakladatelství GRADA odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 6.10.2021

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace