SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o pět audioknih vydavatelství OneHotBook - www.chrudimka.cz

Luisa a Lotka

Jsou si podobné jako vejce vejci. Dokoulejí se na správné místo i když je osud zase rozdělil?

To je k nevíře. Když kudrnatá Luisa Palffyová chviličku postojí a Lotka Körnerová si rozplete copánky snad i stařenka s brýlemi jako láhev od okurek pozná že tyhle devítileté dívky z letního tábora v Alpách jsou si až k zbláznění podobné. Ale jak to když tu všehoschopnou zlobivku sem tatínek poslal až z Vídně kdežto její vrstevnice narozená ve stejný den šikulka mírná jako ovečka žije s maminkou v Mnichově? Že už to po prázdninách nebude tak snadné rozlousknout? To neznáte podnikavé slečny. Znovu nalezené sestry mají důvtipu i odvahy na rozdávání a hlavně: konečně jedna druhou. Přestože teď budou čelit nečekaným léčkám v kůži svého dvojčete!

Novela o sesterském poutu rozhádaných dospělých a nezměrném úsilí být zase spolu patří ke zlatému fondu knih pro nejmladší děti. Komediální příběh se dočkal čtvrtstovky filmových adaptací v mnoha německých i mezinárodních produkcích poprvé už v roce 1950.


Mýty

Již staří Řekové si rafinovaně užívali. A co teprve když se přimíchá britský humor!

Protože smích je brána kterou se dá do člověka propašovat mnoho dobrého protáhl tudy Stephen Fry i kulturní základy evropské civilizace. Zatímco jeho krajan Robert Graves nebo náš Eduard Petiška přibližovali starořeckou mytologii sošným jazykem odpovídajícím bájné úctyhodnosti špikuje prvotřídní britský komik antické látky současným humorem. Dává si zvlášť záležet na vášnivých vylomeninách a úchvatných úkladech k tomu přimíchává šarmantní škodolibost a navrch i kapku rafinované rozvernosti jež plodí samé zádrhele. Vždyť dávní bohové se nám tolik podobají a teď dokonce začali myslet mluvit a škodit po našem! Ostatně ať si Homér & spol. elegantně básní jak mrav žádá bohy si v zájmu sebemrskačství stvořili sami lidé ačkoli velikáni z Olympu se nám znovu pokusí nakukat že jsme jen hračky pro jejich potěchu…


Piraně

Neapolským mafiánům začíná přerůstat přes hlavu zabijácký potěr!

Seznamte se s novou generací mafiánů: neapolskými teenagery z běžných středostavovských rodin vyrůstajícími na příbězích o zločinech a násilí opěvující popkultuře. Příběh patnáctiletého Nicolase Fiorilla a chlapců z jeho „paranzy' předkládá znepokojivé svědectví o dětech pro něž je všechno jen hra a které se při krvelačné honbě za penězi a respektem neštítí zhola ničeho. Přepadení trafiky či vražda náhodného chodce pro ně představují pouze zdolání dalšího „levelu' na cestě k moci a adrenalinové zážitky s nimiž se rádi pochlubí na sociálních sítích. Nicméně cena za úspěch je v téhle branži vysoká a ne všichni členové dětského gangu dostanou šanci dospět…


Poslední království

Strach snad dokáže muže ovlivnit ale sebedůvěra bojuje proti strachu.

Uhtred z Bebbanburgu přišel na svět v 9. století kdy jeho rodnou Británii pustošily vpády loupeživých vikingů. Jeho život se obrátil naruby poté co jeho bratra i otce northumbrijského velmože zabili krvelační Dánové. Nebojácného sirotka si násilím osvojil sám vrah jeho nejbližších hrabě Ragnar Neohrožený a vychoval ho v duchu vikinských obyčejů. Ačkoli mládenec nikdy nezpřetrhal vazby s krajany dlouho váhá kam vlastně patří. Zprvu bojuje v řadách Dánů ale posléze vstoupí do služeb krále Alfreda Velikého posledního britského panovníka který ještě náporu nájezdníků ze severu odolává. Se sešikovanými oddíly Britů čelí největšímu útoku mořských drancovníků a čeká ho dosud nejtěžší úkol: poprvé se postavit do hradby štítů a změřit síly s nejmocnějším vikingem Ubbem.


Sophiina volba

Nikdy se nemohla vymanit z dusivého vědomí že v jejím životě byla doba kdy hrála roli účastnice na plánovaném zločinu.

V patře jednoho brooklynského penzionu v létě 1947 zatím nic nenasvědčuje tomu že už by se civilizace otřepala z tragédie kterou jí způsobila největší válka v dějinách. Přisprostlý Nathan se tu propadá stále hloub do spárů paranoie kdežto jeho milenku Sophii nepřestávají trýznit zážitky jimiž si jako polská katolička prošla v osvětimském koncentračním táboře kde ji sadističtí esesáci přinutili k osudovému rozhodnutí. Co všechno se o jejich patologickém vztahu i o hrůzách holokaustu dozví jejich soused Stingo jenž v hotýlku pracuje na své prvotině a současně procitá z naivity mládí? Lze vůbec ještě po Osvětimi normálně žít smát se věřit ve vyšší dobro nebo psát básně? A jak jinak porazit morální dilemata zplozená Zlem které nepřišlo shůry nýbrž se rodí v našem světě a mají ho na svědomí konkrétní lidé?

Chcete-li vyhrát jednu z pěti audioknih z vydavatelství OneHotBook odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 14.4.2021

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace