SOUTĚŽ o čtyři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o čtyři knižní novinky z Nakladatelství KAZDA - www.chrudimka.cz

Termín soutěže 25. 2. 25. 3. 2021

Divočina v zahradě

Divokou přírodu máme přímo pod nosem v zahradách a parcích v mezerách v chodníku a v zemi pod svýma nohama. Dave Goulson nahlíží do kompostu vrtá se v hlíně a noří se do zahradního jezírka. Zaníceně vysvětluje jak jsou naše životy a osud celého lidstva neoddělitelně propojené se životy škvorů včel zlatooček a pestřenek nedoceňovaných hrdinů přírodního světa. Zásadní knkiha pro každého kdo má zahradu a není mu lhostejná naše planeta.


Hry proti nudě

Ke hraní 101 her v této knize nepotřebujete počítač ani mobilní telefon. Vystačíte si většinou s tužkou a papírem někdy budete muset vyrazit ven některé hry můžete hrát sami jiné ve společnosti rodiny či přátel. A co je lepšího než se sejít u jednoho stolu a společně prožívat cestu k vítězství promýšlet strategie či hodnotit svoje možnosti zkrátka bavit se a smát se se svými blízkými? Některé hry Ivan Brett vymyslel sám jiné jsou upravené varianty her které už dávno existují.


Konec plýtvání

JAK MÉNĚ PLÝTVAT POTRAVINAMI

Plýtvání se týká nás všech a my všichni s tím můžeme něco dělat! Než se potraviny dostanou na náš stůl zmizí v odpadcích průměrně jedna třetina z nich z toho přibližně polovinu vyhodíme doma. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat jak každý z nás může plýtvání omezit tím chránit životní prostředí a také ušetřit.

Přínos pro životní prostředí: Pokud opravdu přestaneme zbytečně plýtvat bude potřeba mnohem méně zemědělských ploch hnojiv pesticidů a pastvin a do ovzduší se také bude dostávat méně skleníkových plynů což v důsledku bude mít příznivý dopad na přírodu.

Přínos pro rodinný rozpočet: Ten kdo toho tolik nevyhazuje a snaží se potraviny zužitkovat méně nakupuje a tím výrazně ušetří.

Přínos pro vás: Ze správného skladování potravin a zpracovávání zbytků budete mít radost protože se naučíte vařit i z neobvyklých částí rostlin které ovšem mnohdy obsahují spoustu živin.

Přibližně jedna třetina všech vyprodukovaných potravin skončí v odpadcích kvůli tomu je potřeba o 50 procent více zemědělských ploch a spotřebuje se o 50 procent více hnojiv pesticidů a energie než by bylo potřeba k nasycení všech lidí.

My všichni s tím můžeme něco dělat. Prostřednictvím této knihy vám chceme ukázat jak můžete jednoduše méně plýtvat jídlem a nápaditě zpracovávat i to co byste jinak spíše vyhodili. V této knize jsme shromáždili ty nejlepší nápady které se týkají plánování nákupů správného skladování a uchovávání potravin ale i toho jak tyto „zbytky' lze nápaditě zpracovávat.


Kamarádi z Medového lesa Všichni za jednoho

Čtyři statečná zvířátka Makovička Daňka Chrochtík a Míša nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička která kočičce bez zaváhání najde nový domov.

Už znáte naše kamarády?

lišák Míša Do všeho strká svůj zvědavý čumáček a dokáže v lese objevit ta nejlepší dobrodružství. A dobrý čuch má i na svoje kamarády kamarádství a dobrá parta jsou pro něj totiž to nejdůležitější.
laňka Daňka Je opatrná a zdrženlivá a neustále si s něčím dělá starosti. Ovšem nikdo není schopen vnímat pocity a nálady tak dobře jako ona. Proto jsou za její moudrá slova vždycky všichni vděční.
divoké prasátko Chrochtík Je pěkně mazané a neustále hledá nějaká dobrodr užství a jeho maminka hledá jeho. Chrochtík své kamarády dokáže rozesmát i přivést k úžasu.
mývalka Makovička Ze všeho nejradši se o všechny stará neúnavně pečuje o čistotu a každou chvíli radostně zatleská. Své jméno dostala podle vlčího máku a červenou kytičku taky ze všeho nejradši nosí ve vláskách.


Chcete-li vyhrát jednu ze čtyř knižních novinek z Nakladatelství KAZDA odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky některé z našich sociálních sítí Facebooku Twitteru či Instagramu.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 25.3.2021

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace