SOUTĚŽ o knihu Zkuste to doma sami - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu Zkuste to doma sami - www.chrudimka.cz

Květinová louka plná včel místo trávníku zelenina místo okrasných rostlin léčivé byliny místo plevelu půdokryvné rostliny které se dají jíst místo kamenitých ploch existuje mnoho možností jak zahradničit přírodněji zdravěji a zároveň snadněji.

Zde jsou důvody proč se vyplatí na biozahradě něco vlastního pěstovat:

To co si sami vypěstujete bude chutnější a zdravější protože nebudete používat jedovaté pesticidy a umělá hnojiva.
Biozahrady prospívají životnímu prostředí protože představují dokonalou oázu pro hmyz a ptactvo. Zároveň poskytují prostor pro pěstování starých odrůd od kterých se kvůli mrtvým designérským zahradám a monokulturním polím začalo upouštět.
Vlastní prací a opětovným využíváním ušetříte protože budete využívat existující zdroje a nebudete muset kupovat drahé postřiky hnojiva a další prostředky.
Díky zahradničení budete nezávislejší a také šťastnější protože aktivita v přírodě je balzámem pro duši i tělo.

„Sám si něco vypěstovat
je jako tisknout
své vlastní peníze.'

Ron Finley americký designér a guerillový zahradník

Pro založení přírodní biozahrady existuje mnoho dobrých důvodů i když by ji měla tvořit pouze jedna nádoba na balkoně. Stále více lidí se už rozhodlo převzít zodpovědnost a pěstovat alespoň část toho co jí ať už na zahradě pronajatém záhonku či na balkoně. Využijete-li při zahradničení nekonvenční postupy a některé projekty z této knihy nezískáte pouze zdravou zeleninu chutné ovoce a svěží bylinky ale zároveň vznikne i malá oáza „divoké' přírody.

Chcete-li vyhrát jednu ze tří knih Zkuste to doma sami odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 19.7.2020

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace