SOUTĚŽ o 3x tři knihy z edice 100 pokladů naší planety - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o 3x tři knihy z edice 100 pokladů naší planety - www.chrudimka.cz

100 pokladů naší planety: Města

Výpravná obrazová kniha kterou držíte v rukou vás vezme na cestu kolem světa po středověkých jádrech evropských měst podél bazarů Orientu až k mrakodrapům moderních západních metropolí. Představuje stovku nejkrásnějších měst ze všech koutů planety mezi nimiž nechybí Paříž se svými elegantními bulváry pohádkový Marrákeš věčné město Řím ale ani multikulturní Londýn životem kypící Káhira středisko umění Florencie či hlavní město tanga Buenos Aires. Každé z těchto měst je jiné ale ve své rozdílnosti mají přesto jedno společné. Všechna jsou totiž nějak poznamenána historickými událostmi a ovlivněna lidmi kteří v nich žijí. Bez nádherných staveb někdejších panovníků bez katedrál a kostelních věží bez uliček řemeslníků či rušného života na bulvárech by totiž tato města neměla onu atmosféru o níž horuje každý kdo je jen trochu vnímavý vůči krásám světa.


100 pokladů naší planety: Divy světa

V antice lidé obdivovali sedm divů světa moderní doba jich však zná mnohem více. Patří k nim například manhattanské mrakodrapy nebo závěsný most Golden Gate v San Francisku Eiffelova věž v Paříži či majestátní palác Escorial poblíž Madridu. Mezi divy světa počítáme také pozůstatky mayské a aztécké civilizace i stavby jako Tádž Mahal svědectví lásky mocného mughalského vládce nebo Velkou čínskou zeď o níž se traduje že je vidět pouhým okem až z Měsíce. Divy však vytváří také příroda velký stavitel kterému se lidstvo nemůže rovnat. Jmenujme například Grand Canyon ve Spojených státech amerických Velký bariérový útes na australském pobřeží či horu Fudži v Japonsku. Tato kniha s množstvím nádherných fotografií nabízí úchvatnou výpravu za výtvory přírody i lidských rukou nad jejichž velkolepostí se tají dech.


100 pokladů naší planety: Hrady a zámky

Nedobytné pevnosti reprezentativní paláce či pohádkové zámky slavných panovníků… Všechny tyto majestátní stavby jejichž mohutné zdi odrážejí moc těch které kdysi chránily v nás dodnes vyvolávají úžas a obdiv. Výpravná kniha již držíte v rukou nabízí portréty stovky nejzajímavějších hradů zámků paláců a pevností ať už jde o nejproslulejší evropská sídla či méně známé japonské a čínské pevnosti africké pouštní citadely nebo indické paláce. Mezi těmito skvosty nechybí ani několik nejslavnějších českých hradů a zámků. Množství nádherných fotografií vás přenese do míst plných lesku a přepychu ale i tam kde dávno zašlou slávu připomínají už jen zbytky dříve honosných staveb. Procestujte s námi kus světa a naslouchejte tajemným příběhům z dávných dob spojeným s místy na něž vás tato kniha zavede. Každá kapitola obsahuje též užitečné rady a informace pro ty kdo se na některá z nich chtějí sami vypravit.


Chcete-li vyhrát 3x tři knihy z edice 100 pokladů naší planety odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 22.5.2020

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace