SOUTĚŽ o knihu Beatles  Revoluční rok 1966 - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu Beatles Revoluční rok 1966 - www.chrudimka.cz

Podmanivý a detailní pohled na přelomový rok v životě a kariéře legendárních hudebníků jejichž navýsost průkopnické dílo navždy poznamenalo populární hudbu i kulturu.

Rok 1966 byl pro Beatles zlomovým obdobím byl to rok jejich posledního koncertu a zároveň vydání Revolveru prvního alba písní které nebyly zamýšleny pro živé vystoupení. Rok kdy Beatles riskovali ztrátu popularity jelikož vystoupili z kolotoče koncertování a začali nahrávat písně v nichž se odrážely změněné stavy vědomí experimentovali s myšlenkami avantgardy a netajili se názory na politiku válku a náboženství. Rok kdy se po Johnově skandálním výroku že Beatles „jsou populárnější než Ježíš' v Americe na protest pálily jejich desky. Rok kdy byli vyhnáni z Filipín neboť „urazili' první dámu země. Rok kdy John potkal Yoko a konečně rok kdy Paul přišel s myšlenkou na Sgt. Pepper´s Lonely Hearts Club Band Kapelu Klubu osamělých srdcí seržanta Pepře.

Steve Turner hudební publicista a odborník na Beatles po půlstoletí od onoho zásadního roku zpomalil běh tehdejších událostí aby obrovské změny které se v životech a díle skupiny v té době odehrály mohl detailně prostudovat. Zkoumal dějinné události jež skupinu ovlivnily muziku kterou Beatles tvořili a která naopak hluboce ovlivnila ostatní kulturu i vizi díky níž čtyři mladí muži z Liverpoolu zásadně a navždy poznamenali světovou populární hudbu.

Turner hovořil s těmi kdo byli skupině nejblíž čerpal ze svých dřívějších rozhovorů se samotnými Beatles i klíčovými postavami jako byl George Martin Timothy Leary a Ravi Shankar a nyní podává vyčerpávající zprávu o dvanácti měsících během nichž se ukázalo všechno čím Beatles byli a čím se teprve měli stát.

Chcete-li vyhrát knihu Beatles Revoluční rok 1966 odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 5.2.2020

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace