SOUTĚŽ o audioknihu ZLATÝ KOMPAS - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o audioknihu ZLATÝ KOMPAS - www.chrudimka.cz

Strhující fantasy ze světa kde lidské a zvířecí duše zůstávají spojeny

Ve zvláštním světě podobném tomu našemu žije dvanáctiletá Lyra. Tak jako každý člověk má i ona svého daemona který je jakýmsi vnějším zpodobněním její duše zvířecím společníkem který je s ní neoddělitelně spjatý. Daemoni dětí mohou svou podobu měnit když však začnou dospívat podoba daemonů se ustálí a na dospělých se začne usazovat Prach. Jednoho dne se ztratí Lyřin kamarád Roger a Lyra se rozhodně vydat na daleký sever kam vedou poslední stopy. V království věčného ledu kudy se prohání odvážní vzduchoplavci medvědí kyrysníci a obávaní Vrahouni je její jedinou zbraní její vlastní důvtip a zlatý kompas pravdoměr. Ačkoli se moc Magisteria zdá být všudypřítomná Lyra má v kapse přístroj který tomu kdo s ním umí zacházet zodpoví každou otázku.


Philip Pullman *1946

Philip Pullman se narodil v britském Norwichi ale část dětství strávil v africkém Zimbabwe a v Austrálii. Po studiích anglistiky na univerzitě v Oxfordu působil víc než dvacet let jako učitel na různých středních školách a poté se stal asistentem na Westminster College v Oxfordu. Už během své pedagogické praxe začal psát příběhy pro děti i dospělé. Dnes jeho tvorba čítá na třicet knih za něž získal řadu prestižních literárních cen mimo jiné Carnegie Medal Guardian Children´s Fiction Award za Zlatý kompas a Whitbread Award. Nejzářivější úspěch mu přinesla trilogie Jeho temné esence jejíž první díl Zlatý kompas se dočkal i filmové podoby v hlavních rolích s Nicole Kidmanovou a Danielem Craigem. Už předtím však vzbudila pozornost trilogie o Sally Lockhartové vyšla v letech 19881992 které v češtině vydalo nakladatelství Argo.

Martina Krátká 1984

Na JAMU studovala Klaunskou scénickou a filmovou tvorbu pod vedením prof. Ctibora Turby a po třech letech nastoupila na Činoherní herectví. Po ukončení studií nastoupila do angažmá v Divadle Husa na provázku. Od roku 2011 byla členkou hereckého souboru Švandova divadla kde se kromě herectví věnovala i divadelní režii. V současné době je herečkou a režisérkou na „volné noze' dále pedagogem na Vyšší odborné škole herecké v Michli a externím pedagogem na Janáčkově akademii múzických umění v Brně.

Fantasy | Nezkrácená verze na 2 mp3 CD | 14 hodin 17 minut

Nahrávka vznikla podle knihy Philipa Pullmana Jeho temné esence Svazek 1 Zlatý kompas vydané nakladatelstvím Argo v roce 2007. Copyright © 1995 by Philip Pullman. Z anglického originálu His Dark Materials Northern Lights vydaného nakladatelstvím Scholastic v Londýně roku 1998 přeložila Dominika Křesťanová. Úvodní verše Johna Miltona přeložil Tomáš Mika. Translation © Dominika Křesťanová 2007. Čte Martina Krátká. Hudba Dominik Svoboda. Režie střih a mastering Pavel Kadlec. Design obálky © Dominic Harman. Grafická úprava obalu pro CD Jan Mottl. Odpovědná redaktorka Tereza Melicharová. Vydalo Tympanum s. r. o. v září 2019.

Chcete-li vyhrát audioknihu ZLATÝ KOMPAS Jeho temné esence I. na CD odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 20.1.2020

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace