SOUTĚŽ o knihu ENCYKLOPEDIE DRAHÝCH KAMENŮ - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu ENCYKLOPEDIE DRAHÝCH KAMENŮ - www.chrudimka.cz

Encyklopedie drahých kamenů z pera významného českého gemologa Karla Maříka přináší odborným i laickým čtenářům přehled 240 druhů drahých kamenů rozdělených do 5 kategorií dle frekvence používání a vzácnosti. U každého je uvedena tvrdost chemické složení index lomu specifická váha dvojlom disperze pleochroizmus a magnetická susceptibilita přičemž všechny číselné údaje byly pro tuto publikaci důkladně revidovány. Vyjma toho autor u každého kamene zmiňuje lokalitu výskytu obchodní názvy odrůdy zvláštní znaky velikost unikáty kameny podobné nebo imitace jejich použití úpravy a péči o ně.

Důležitou součástí knihy je i obrazový doprovod v podobě 750 původních fotografií surovin a fasetovaných kamenů. Vyjma nich doplňují popis každého kamene piktogramy které jasně určují možné barevné odstíny a odpovídající cenu.

Chcete-li vyhrát knihu ENCYKLOPEDIE DRAHÝCH KAMENŮ odpovězte nám e-mailem na soutěžní úkol a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 30.9.2019

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace