SOUTĚŽ o tři knihy o jídle a o zdraví - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o tři knihy o jídle a o zdraví - www.chrudimka.cz

Dobroty pro diabetiky

I diabetici mohou mít sladký život!

Přes 60 receptů. Ve sladkých jídlech této kuchařky nenaleznete žádný přidaný cukr. Jejich přirozenou sladkost zajišťuje ovoce nebo jsou přislazovány stévií či medem. Slané recepty mají nízkosacharidové složení. Jsou to prostě dobroty které budou chutnat jak diabetikům tak těm kdo chtějí omezovat cukr ve své stravě. U mnoha receptů naleznete i alternativu ve variantě bezlepkové nebo bezlaktózové.

Cílem autorky také je ukázat osobám s diabetem že i s touto nemocí si mohou užívat radosti které život přináší a mezi ně jídlo bezesporu patří.

Hana Čechová Šimková má 5 dětí kterým ze zdravotních důvodů mnoho let vařila a pekla různá dietní jídla bezlepkové bezmléčné bezsójové i diabetické. Tyto cenné životní zkušenosti si nechce nechat pro sebe a ráda je předává dál v podobě zdravých kuchařek určených lidem s výživovým omezením.


Saláty ze Svatojánu

Skvělé saláty od Kuchařky ze Svatojánu

Saláty jsou stále oblíbenější a častější součástí našeho jídelníčku. A pokud máte u domu zahradu můžete si je připravovat zcela čerstvé a pokaždé jiné podle toho co zrovna roste. Na jaře se v nich uplatní první jarní divoké bylinky v parném létě může lahodný křupavý salát plný okurek rajčat a další syrové zeleniny nahradit i oběd nebo večeři. S podzimem přijde úroda dýní řepy zelí a ořechů. V zimě můžeme dělat saláty z brambor nebo luštěnin. Na stole bychom je ale měli mít každý den.


Přírodní léčení

Využijte léčivou sílu přírody

Co může být lepšího než umět pomoci sobě i svým blízkým zmírnit či vyléčit zdravotní potíže a to pomocí přírodních léčiv? Melissa Corkhill v této knize nabízí řadu praktických doporučení jak těžit z možností které nám nabízí příroda.

Najdete zde tipy na pěstování vlastních bylinek recepty na výrobu rostlinných léčivých přípravků a rady jak s nimi pracovat. Zjistíte že přírodní cestou lze odstranit řadu běžných neduhů nachlazení chřipku nebo třeba bolavá záda a naučíte se využívat rostlinných léčiv i při zmírňování příznaků závažnějších nebo dlouhodobějších zdravotních potíží ekzémy senná rýma revmatismus aj..

S využitím bylin ze zahrádky rostlin z volné přírody a koření které pravděpodobně máte doma v kuchyni se brzy naučíte vyrábět si vlastní léčivé přípravky.

Melissa Corkhill je nadšenou zastánkyní a propagátorkou přírodní medicíny a léčení vlastními silami s využitím rostlinných přípravků. O své zkušenosti se již řadu let dělí s britskými čtenáři prostřednictvím časopisu Zelený rodič The Green Parent.

Chcete-li vyhrát jednu ze tří knih o jídle a o zdraví z produkce Albatros Media odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 25.8.2019

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace