SOUTĚŽ o fotografické knihy z Edice OMEGA - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o fotografické knihy z Edice OMEGA - www.chrudimka.cz

Asie
Asie největší světadíl planety fascinuje nejen svými rozměry.

Někteří sem přijíždějí aby spatřili velkolepé chrámy a blíže poznali dálněvýchodní buddhismus. Jiné láká představa nechat se hýčkat v lázních na Bali uprostřed idylické tropické přírody. Fantastické jsou také turecké lázně hammam typické pro Blízký východ. Na Blízkém východě a ve Střední Asii si na své přijdou také zájemci o starověkou historii a archeologii. Právě zde se totiž nacházela kolébka mnoha starověkých kultur. Některá města například Chiva Uzbekistán nebo Petra Jordánsko se dochovala v tak neporušeném stavu že si snadno dokážeme představit život jejich původních obyvatel. Další návštěvníky zase láká návštěva moderní metropole typu Hongkongu nebo Tokia. Za zhlédnutí stojí i velice rozmanité krásy asijské přírody. Nemusíte se hned vydávat na Mount Everest nebo překonávat poušť Gobi ale třeba si jen lehnout na dno člunu a nechat se unášet vodami Mekongu.

Austrálie a Oceánie
Nejmenší světadíl nezahrnuje pouze velké ostrovy AustráliiPapuu-Novou Guineu a Nový Zéland ale i mnohá další územínapříklad Fidži Tongu Vanuatu a Francouzskou Polynésii.

Na velkých ostrovech naleznete fascinující směsici horských masivů pouštních oblastíkorálových útesů deštných pralesů pláží a měst s uchvacující a rozmanitou kulturou. Menší ostrovy roztroušené v oceánu nabízejí přátelskou atmosféru mimořádné přírodní krásy bílé pláže nepředstavitelně průzračné laguny a prostředí v němž si člověk připadá jako v ráji. Pokud chcete Austrálii a Oceánii dobře poznat budete muset urazit velké vzdálenosti stejně jako první obyvatelé tohoto území kteří se kdysi na svých kánoích postupně dostávali až k těm nejodlehlejším ostrovům. Existuje však i druhá možnost. Díky knize Austrálie a Oceánie můžete tuto vzdálenouale nesmírně zajímavou oblast naší planety objevovat z pohodlí domova. Nechte se unášet sny a představujte si že ležíte v houpací síti na některé z odlehlých australských pláží pozorujete palmy potápíte se do modrých hlubin nebo nasloucháte šumění deštného pralesa.

Afrika
Na Afriku stačí jen pomyslet a už se vznášíme na křídlech fantazie.

Vybavujete si nádherné scenerie z filmů Vzpomínky na Afriku nebo Casablanca? Pak se jen těžko ubráníte snění o tom jaké by to bylo spatřit tato místa na vlastní oči. Návštěva Afriky však i ty nejfantastičtější představy překonává! Celý kontinent oplývá výjimečnou přírodou a rozmanitost flóry a fauny africké buše je ohromná. Ten komu se někdy poštěstí navštívit safari v Keni Botswaně Namibii nebo Jihoafrické republice na tento zážitek nikdy nezapomene. Zapomenout nelze ani na dechberoucí krásu ohromného Kilimandžára nebo Viktoriiných vodopádů. Neméně bohatá a pestrá je také africká kultura a historie. Jistě nikoho nepřekvapí že mnoho památek našlo své místo na Seznamu světového dědictví UNESCO. Egyptský Luxor a pyramidy v Gíze jsou bezpochyby ty nejznámější naprosto jedinečné jsou ale i kostely v Lalibele. V imperiálních centrech marockých měst se budete cítit jako v pohádce z Tisíce a jedné noci. Mnohá africká města představují opravdové historické klenoty živá muzea vyprávějící o nepříliš dávné koloniální minulosti během níž zde zanechali stopy své přítomnosti Portugalci Španělé Francouzi Nizozemci Němci i Angličané.

Chcete-li vyhrát fotografické knihy z Edice OMEGA odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výherci budou kontaktováni nejpozději do 3 dnů po ukončení soutěže e-mailem.

 

Datum ukončení soutěže: 26.12.2018

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace