SOUTĚŽ o knihu JE TO I MŮJ ŽIVOT - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu JE TO I MŮJ ŽIVOT - www.chrudimka.cz

Anna není nemocná ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků nemocničních pobytů transfuzí injekcí jen proto aby její starší sestra mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně. Anna byla počata ve zkumavce a lékaři vybrali embryo které bylo pro Kate jako dárce geneticky vhodné. Jenže v rodině kde se všichni soustředí na vážně nemocné dítě si Anna připadá jenom jako dárce. A tak se jednoho dne vzepře způsobem který šokuje všechny okolo ale v důsledku i ji samotnou. Rozhodne se že už nebude jenom výrobcem buněk že má nárok být vnímána jako lidská bytost. A když to nepůjde jinak domůže se práva na vlastní tělo a život i před soudem.

V této fascinující povahové studii rámované strhujícím příběhem zkoumá Jodi Picoultová reakce a rozhodnutí lidí v těžké životní situaci a klade mnoho otázek na něž se jen těžko hledají odpovědi. Mají rodiče právo nutit zdravé dítě podstupovat bolestivé a někdy riskantní zákroky aby zachránili to nemocné? Když využijete jedno dítě protože představuje jedinou naději na záchranu toho druhého jste dobrá matka nebo je to přesně naopak?

Chcete-li vyhrát knihu JE TO I MŮJ ŽIVOT odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 11.8.2017

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace