SOUTĚŽ o vstupenky na VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ 2017 - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o vstupenky na VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ 2017 - www.chrudimka.cz

Festival Vizovické Trnkobraní je jednou z největších hudebních událostí letní festivalové sezóny a nejvýzna-mnějším kulturním projektem ve Zlínském kraji. V letošním roce festival oslaví 50. výročí.

Vizovické Trnkobraní se v roce 2017 uskuteční v termínu 18. 19. srpna 2017 přímo v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích kde se vyrábí nejproslulejší tuzemská značka slivovice.

Festival Vizovické Trnkobraní je multižánrovou kulturní přehlídkou která zahrnuje vystoupení špiček české a slovenské hudební scény na dvou scénách a doplňuje ji divadelní scéna kinokavárna a dětský koutek. Projekt je koncipován jako zábava pro celou rodinu.

Tradiční součástí Vizovického Trnkobraní je světově proslulá soutěž v pojídání švestkových knedlíků originální soutěž která vzbuzuje zájem všech českých i zahraničních médií.

Záměrem festivalu Vizovické Trnkobraní je mmj. prezentace kulturních řemeslných a krajových tradic Vizovicka a Valašska. Součástí nabídky festivalu je tudíž i prohlídka muzea slivovice a vizovického zámku vystoupení tradičních lidových souborů a řemeslné dílny.

Vizovické Trnkobraní které oslaví v roce 2017 již 50 let od svého vzniku založili v roce 1967 vizovičtí nadšenci aby oslavili nejvýznamnější plod tohoto regionu - švestku valašsky trnku a její tradiční a oblíbený produkt pravou valašskou slivovici. Od té doby s výjimkou okupačního roku 1968 akce funguje nepřetržitě až do dnešních dnů. Návštěvníci festivalu mají možnost seznámit se s historií současností a technologií výroby tohoto unikátního nápoje který je proslulý daleko za hranicemi České republiky.

Součástí festivalového areálu Vizovického Trnkobraní bude i gastronomický koutek s ochutnávkami specialit všeho druhu vyráběných ze švestek a plněných knedlíků vyrobených z rozmanitých druhů ovoce ze kterých likérka Rudolf Jelínek vyrábí své produkty.

Hlavním tahákem 50. ročníku festivalu pak bude dvouhodinové vystoupení legendární skupiny ELÁN. Tato kapela má za sebou podobnou historii a muzikantský příběh jako festival Vizovické Trnkobraní který probíhá již padesát let na hranicích Moravy a Slovenska zažil v minulosti řadu vrcholů i pádů a podařilo se mu překonat mnohé peripetie. Skupina ELÁN ve své historii naplnila stovky hal a stadiónů bývalého Československa současně jí v jednu chvíli hrozil i nečekaný konec kariéry a v čase Vizovického Trnkobraní zahájí svoji 50. hudební sezónu. K oslavám padesátin Vizovického Trnkobraní se tak více než symbolicky hodí.

Chcete-li vyhrát 3x 2 vstupenky na VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ 2017 odpovězte e-mailem na soutěžní otázky a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

Výhra: 3x 2 vstupenky na VIZOVICKÉ TRNKOBRANÍ 2017

 

Datum ukončení soutěže: 7.8.2017

Kategorie: Vstupenky & letenky


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace