Soutěž o 2 CD s názvem Antologie moravské lidové hudby - www.vzdelani.cz

Soutěž o 2 CD s názvem Antologie moravské lidové hudby - www.vzdelani.cz

Válka stejně jako láska provází lidstvo od nepaměti a po díle věnující se milostným skladbám přichází díl Antologie moravské lidové hudby který představuje polohu skladeb méně radostnou. Písně o odchodu do vojenské služby a do války jsou v textech plné vzdoru a smutku náladu mají většinou pochmurnou ale i někdy i rozvernou. Tento výběr nabízí posluchačům instrumentální sólově i sborově chlapskými hlasy zpívané verbuňky a rekrutské/regrútské/legrútské tedy odvedenecké písně. To je sedmý díl reflexe současné podoby lidového muzicírování ve velkých i menších moravských folklórních regionech.

Antologie moravské lidové hudby je rozsáhlý projekt který představil na předchozích šesti dílech již přes 180 skladeb současné podoby moravské lidové hudby. Sedmý díl přidává dalších třicet dílků této rozsáhlé mozaiky. Na dvacetičtyř stránkovém bookletu v českém a anglickém jazyce najdete základní rysy a historii verbování a rekrutování u nás. Také vysvětlení proč verbuňk je tak unikátní tanec že se zapsal do seznamu UNESCO a nechybí poznámky o vybraných písních či několik medailonů hudebních těles muzikantských a zpěváckých osobností obsažených na albu. Na zcela zaplněném CD posluchači mohou nalézt výběr těch nejzajímavějších verbuňků a rekruských písní.

 

Datum ukončení soutěže: 29.2.2016

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace