SOUTĚŽ O VSTUPENKY NA MUZIKÁL NOC NA KARLŠTEJNĚ - www.mezizenami.cz

SOUTĚŽ O VSTUPENKY NA MUZIKÁL NOC NA KARLŠTEJNĚ - www.mezizenami.cz

Noc na Karlštejně napsal Jaroslav Vrchlický v roce 1883 ve věku 29 let. Ač mlád dovedl velmi dobře pochopit vztah staršího krále Karla IV k mladičké manželce.
Jeho bývalá láska Sofie Podlipská sestra Karoliny Světlé totiž vzhledem k svému věku odolala svodům mladého básníka a jako „náhradu' mu vychovala svou dceru Ludmilu. A pak nemáme vzpomínat na staré dobré časy...

Hra byla poprvé uvedena o rok později v roce 1884 v Královském národním divadle v Praze a od té doby se udržela na repertoáru českých divadel bez větších přestávek.

Začátkem sedmdesátých let byl režisér Zdeněk Podskalský přizván na dramaturgickou poradu tehdejšího Filmového studia Barrandov. Historické látky čerpající z české historie byly v době normalizace považovány za „nejméně závadné'. Podskalský tedy navrhl Noc na Karlštejně; sám si napsal scénář a ke spolupráci přizval tehdy začínající umělce: hudebního skladatele Karla Svobodu a textaře Jiřího Štaidla. Vznikl film který je možno bez přehánění označit za „kultovní'.

Vedení Hudebního divadla Karlín se rozhodlo uvést Noc na Karlštejně jako přepis tohoto filmu v prostorách nádvoří Nosticova paláce. Pro velký úspěch se tento muzikál hraje dodnes v Hudebním divadle Karlín dodnes.

Více informací a odpověď na soutěžní otázku najdete na na www.hdk.cz.

Tři z vás můžete vyhrát dvě vstupenky na představení 30 .9. 2015. Vstupenky budou pro výherce připraveny k vyzvednutí na podkladně.

Soutěž probíhá od 13. do 27. září 2015.

 

Datum ukončení soutěže: 27.9.2015

Kategorie: Vstupenky & letenky


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace