SOUTĚŽ O BALÍČEK KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ AVICENUM PRO ZDRAVÉ NOHY - www.mezizenami.cz

SOUTĚŽ O BALÍČEK KOMPRESNÍCH PRODUKTŮ AVICENUM PRO ZDRAVÉ NOHY - www.mezizenami.cz

Teplé počasí a vyšší frekvence delšího cestování s sebou přinášení nepříjemné potíže. Patří mezi ně otoky dolních končetin nebo dokonce nebezpečná cestovní trombóza. Naštěstí se lidé stále více zajímají o své zdraví a prevenci a shánějí informace jak komplikacím předejít.

Otoky nohou v horkých dnech

Vlivem vysokých teplot dochází k zatížení oběhového systému cévy se rozšiřují a krev pak pomaleji odtéká a hromadí se v dolních končetinách. S některými projevy takové zátěže se setkal asi každý - pocity těžkých nohu mravenčení pnutí a otoky nohou a to nejvíce v oblasti kotníků a lýtek.

Co může pomoci?
Zařaďte do svého denního programu alespoň krátký pohyb či sport a aktivujte svalovou pumpu. Pomůže vám rovněž rozumná volba obuvi vysoké podpatky či neprodyšná těsná obuv vašim nožkám rozhodně nepomohou. Nikoho zřejmě nepřekvapí že i správná životospráva má vliv na tvorbu otoků odpusťte si cigaretku i alkohol nezapomínejte na pravidelný pitný režim a udržujte optimální tělesnou váhu. Doporučujeme volnější oblečení které nikde netlačí. Jediný tlak který vám může pomoci je ten který poskytují zdravotní kompresivní podkolenky či punčochy. Ty vám při výraznějších potížích s otoky pomohou.

Dlouhé cestování - nebezpečí trombózy až embolie

Dalším strašákem číhajícím především na cestující do vzdálených destinací je ohrožení cestovní trombózou jejíž nejhorší komplikací v krajních případech je plicní embolie. Toto onemocnění je nejčastěji spojováno s dlouhými cestami dopravními prostředky a to zejména ve stísněných prostorách. Strnulé posazení s minimálním pohybem dolních končetin přispívá k zpomalení toku krve která v žilách stagnuje a má tendenci se srážet a vytvářet tzv. tromby krevní sraženiny. Náchylnost k vzniku trombózy je u každého jiná. Na zvýšené riziko upozorňují lékaři osoby s žilními komplikacemi osobám vysokého vzrůstu nad 190 cm či obézním osobám s BMI nad 30. Vyšší míra ohrožení se objevuje rovněž u žen užívajících hormonální antikoncepci.

Co může pomoci?
Preventivní doporučení jsou v tomto případě shodná s výše uvedenými: dostatek tekutin káva a alkohol se odečítají procvičení nohou jednoduchými cviky či protažením krátké zastavení či procházka uličkou vhodné oblečení které nezaškrcuje a kompresivní podkolenky či punčochy.

Pacientům kteří mají žilní onemocnění se doporučuje před dlouhou cestou či letem konzultace zdravotního stavu a medikace s ošetřujícím lékařem a volbu vhodných kompresních punčoch. Výrobce ARIES pro cestovatele hledající vhodnou prevenci letos připravil novinku kompresivní cestovní podkolenky Avicenum TRAVEL 310 které jsou pro komfort uživatelů vyráběny z bavlny a jsou opatřeny hygienickými ionty stříbra.


Nutno konstatovat že obecné povědomí o rizicích i prevenci spojených s cestováním roste. Důkazem je i drobná anketa stopáž 13:15 kterou na letišti Václava Havla provedl redakční tým portálu Křečové-žíly.cz.

ARIES výrobce kompresivních zdravotních punčoch pro Vás připravil soutěž ve které můžete vyhrát balíček v hodnotě 450 Kč. Výherní balíček podkolenky Avicenum TRAVEL 310 a podpůrné samodržící punčochy Avicenum 70


Z výhry obsahující podkolenky Avicenum TRAVEL 310 a podpůrné samodržící punčochy Avicenum 70 se budou radovat 3 výherci.

Nápovědu pro správnou odpověď hledejte na www.aries.eu.

Soutěž probíhá od 6. do 20. září 2015.



 

Datum ukončení soutěže: 20.9.2015

Kategorie: Oblečení


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace