Vyhrajte vstupenky do Divadla Archa! - www.advojka.cz

Vyhrajte vstupenky do Divadla Archa! - www.advojka.cz

INSCENACE IMMERWAHR /// DIVADLO ARCHA /// 23. března 2015 /// 20:00

2. května 1915 se Fritz Haber vrátil domů z Yper. Byl svědkem toho jak se jeden z jeho vynálezů úspěšně uplatnil v praxi: chlor jako zbraň hromadného ničení. Jeho žena Clara Immerwahr sama vynikající fyzička považovala manželův vynález za úchylku vědy. Po večírku na oslavu vynálezu se zastřelila mužovým služebním revolverem. Zemřela v náručí svého třináctiletého syna.

Haberův vynález se uplatnil i po první světové válce a to jako umělé hnojivo díky němuž se společnost Bayer rozrostla v průmyslového giganta jako Cyklon B za druhé světové války atd. Stál také u zrodu kultury která svou masovou produkcí do nekonečna se opakujícím obrazům a zvukovým záznamům eliminuje jedinečnou lidskou přítomnost.

Divadelník a spisovatel Pieter de Buysser vytvořil spolu s Maike Lond představení inspirované životem Clary Immerwahr. Představení o plynu a o vymizení přímého boje tělo na tělo o fyzičnu o neuchopitelnosti o masové produkci a masové destrukci.

 

Datum ukončení soutěže: 22.3.2015

Kategorie: Zážitky & dovolená


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace