Soutěž o balíčky smetanových tavených sýrů Apetito - www.webozdravi.cz

Soutěž o balíčky smetanových tavených sýrů Apetito - www.webozdravi.cz

Tavené sýry jsou součástí našich rodinných snídaní již řadu let. Ani jejich velká obliba a dlouhá tradice je však nedokázaly zbavit celé řady nejasností dezinformací a mýtů. Ve skutečnosti jsou kvalitní a plnohodnotnou moderní potravinou která vychází vstříc potřebám dnešní doby a může být součástí vyváženého jídelníčku každého z nás.
Je tavený sýr kvalitní?

Základní surovinou pro výrobu tavených sýrů může být dnes pouze kvalitní přírodní tvrdý sýr s odpovídajícím prozráním. Při výrobě je kladen důraz na bezpečnost a zdravotní nezávadnost surovin. Ty jsou neustále kontrolovány. Pokud nesplňují přísné kvalitativní normy nemohou být do tavených sýrů vůbec použity. Kromě tvrdých sýrů jsou dalšími důležitými surovinami při výrobě tavených sýrů Apetito například mléko máslo či smetana.

Tavený sýr jako vhodný zdroj vápníku?

Mléko a mléčné výrobky jsou všeobecně považovány za nejvhodnější zdroj vápníku. Tavené sýry které obsahují mléko tvrdé sýry a smetanu jsou rovněž jeho bohatou zásobárnou. „Ve 100 gramech tvrdého sýra je 1000 mg vápníku ve stejném množství taveného sýru je to 600 mg a pro srovnání - bílý jogurt obsahuje 150 mg vápníku' uvádí nutriční terapeutka z Fakultní nemocnice v Motole Lucie Růžičková. Biologická využitelnost vápníku pocházejícího z tavených sýrů je sice mírně nižší než u mléka a fermentovaných mléčných výrobků avšak zůstává stále významně vyšší než u rostlinných zdrojů.

Mazaná rodinka

Pokud máte ohledně taveného sýra více otázek například díky čemu jej lze tak snadno roztírat jak je možné že vydrží při pokojové teplotě mimo lednici nebo byste rádi zjistili jak je to s tavicími solemi pak i pro vás vznikla webová stránka www.mazanarodinka.cz. Kromě zajímavých informací receptů a zábavy se můžete prostřednictvím formuláře obrátit na odborníky v daném tématu. Zkusit můžete také facebookový profil Mazaná rodinka.


Nápovědu k soutěžní otázce najdete na stránkách www.mazanarodinka.cz.

 

Datum ukončení soutěže: 9.2.2014

Kategorie: Zdraví & hubnutí & potraviny


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace