Soutěž o Noemovu archu

Soutěž o Noemovu archu

V jedné z nejstarších knih je zaznamenán příběh Noemovy archy, kterým se nechal inspirovat český výrobce her a hraček EFKO a vznikla stejnojmenná hra. Noemova archa je určena pro děti od tří let a mohou ji hrát dva až čtyři hráči.

Jedná se o zábavnou a jednoduchou hru, která pobaví partu kamarádů, ale i celou rodinu. Podstatou hry je postavit archu a zachránit čtrnáct párů zvířat rozmístěných po zeměkouli. Hra skýtá několik variant obměn. Děti mohou například napodobovat zvuky zvířat nebo je pantomimicky předvádět. Starší děti pak mohou uplatnit své znalosti zeměpisu. Noemova archa zaujme nejen edukativními stimuly, ale také po stránce vizuální, a to především díky novým barevným ilustracím z dílny Antonína Šplíchala.

Hráči mají za úkol ze čtyř dílů sestavit loď – archu a zachránit na ní všechna zvířata na zemi, vždy po jednom páru. Zvířátka představují kulaté žetony, které se vkládají do okének lodi. Celkem musí Archa obsahovat čtrnáct různých dvojic zvířat. Mezi zvířaty nesmí chybět například pár tučňáků, slonů, papoušků, ledních medvědů nebo třeba opic.

Hra zábavnou formou podněcuje děti k získávání nových dovedností a znalostí o světě. Rozvíjí jemnou motoriku, představivost, komunikační schopnosti a sociální cítění.

Více informací najdete na www.efko.cz

 

Datum ukončení soutěže: 9.6.2013

Kategorie: Hračky


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace