Vyhrajte vína a vstupenky na slavnostní vyhlášení soutěže vinařství roku.

Vyhrajte vína a vstupenky na slavnostní vyhlášení soutěže vinařství roku.

Prestižní soutěž Vinařství roku 2012, kterou již 4. rokem vyhlašuje Svaz vinařů ČR, pomalu spěje do svého finále. A který z finalistů letos zvítězí? V tom již mají odborníci jasno, výsledky se ovšem dozvíme až koncem března během slavnostního galavečera v pražské Lucerně.

Jedno je ovšem jisté již nyní - bude to některá z finálové šestice vinařských společností, kterou letos tvoří Moravíno s. r. o., Sonberk, a.s., Vinařství Vladimír Tetur, Vinařství Volařík, Vinařství Štěpán Maňák a Znovín Znojmo a. s.

Na rozdíl od jiných vinařských soutěží v ČR je soutěž o titul Vinařství roku postavena na komplexním posuzování vinařských společností – tedy nejen na základě kvality vyráběného vína, ale také podle toho, jak svým podnikáním přispívají k pozvednutí, rozvoji a modernizaci oboru vinařství. Zjednodušeně řečeno vyhraje to vinařství, které produkuje nejlepší vína a současně je nejlépe řízeno.

Ovšem nejen odborníci, ale i veřejnost může až do 25. března ovlivnit výsledky letošního ročníku Vinařství roku. V samostatné soutěžní kategorii Vindemia publica 2012 mohou rozhodnout o nejoblíbenějším tuzemském vinařství. Vybírat mohou letos z 549 vinařských společností, které jsou plátci do Vinařského fondu a zapojili se do této soutěže. Konkrétní vinařskou společnost lze podpořit přímo z webového rozhraní www.vindemiapublica.cz nebo díky aplikacím pro chytré telefony (Android, iOS), které jsou zdarma ke stažení. Hlasující mohou podpořit více vinařství, každému však pouze jedním hlasem.

Vyhlášení vítěze ocenění Vindemia publica, ale také hlavní kategorie a dalších ocenění Vinařství roku 2012 se uskuteční v pražské Lucerně dne 28. 3. 2013. Během večera, kterým bude letos provázet moderátor Marek Eben, vystoupí zpěvačka Aneta Langerová. Přítomní hosté se seznámí nejen s víny šesti finalistů, ale také stovkou vín, která vzešla ze soutěže Salon vín – Národní soutěž vín ČR a jsou umístěna ve stále expozici Salonu vín na zámku ve Valticích.

Vinařství roku má díky přispění předních českých výtvarníků vždy také charitativní rozměr. Výtěžek z prodeje jejich uměleckých děl spojených s vinařskou tématikou bude věnován obecně prospěšné společnosti DIALOG JESSENIUS.

Soutěž vyhlašuje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR a také generálního partnera Erste Corporate Banking, hlavního partnera Spar Česká obchodní společnost, Frekvence 1, Economie a dalších partnerů.

O kolekci moravská vína od letošních finalistů Vinařství roku a vstupenky na slavnostní galavečer 28.3. 2013 v Lucerně v Praze můžete soutěžit i vy. První cena je vstupenka pro dvě osoby a láhev vína, druhou a třetí cenou je láhev vína. Vstupenky budou přiraveny k vyzvednutí na místě.

Více informací a odpověď na soutěžní otázku najdete na www.vinarstviroku.cz

Soutěž probíhá od 17. do 24. března 2013

 

Datum ukončení soutěže: 24.3.2013

Kategorie: Vstupenky & letenky


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace