Vyhrajte čaje bez éček

Vyhrajte čaje bez éček

V našich potravinách nacházíme čím dál tím více nových přísad. I když se různá barviva, emulgátory, konzervanty a další látky, souhrnně označované jako přídatné látky nebo hovorově „éčka“, používají v potravinách už relativně dlouhou dobu, jejich skutečný rozmach přišel až po roce 1989.

Od roku 1997 se na základě Nového zákona o potravinách musí přítomnost těchto látek uvádět na obalech potravin. Bláhový však ten, kdo si myslí, že tomu tak skutečně je. Potravinářský průmysl se neustále potýká s nedostatky a mezerami v zákonech. Zákazy se velmi často obchází a přídatné látky jsou nově interpretovány a označovány jako látky „nepřídatné“. Kde se např. ještě dříve rozlišovalo mezi umělými aromatickými látkami, aromatickými látkami přírodně identickými a přírodními látkami, je dnes dle nařízení pro označování potravin dostačující jednoduché „třešňové aroma“.

Lidé se samozřejmě začali zajímat o to, co vlastně nesrozumitelné kódy a chemické názvy znamenají. Nedůvěra k přídatným látkám, přes pochopitelné ubezpečování výrobců, nemizí, ba právě naopak. Průzkumy v jednotlivých evropských zemích dokazují, že 60 až 70 % spotřebitelů odrazují „éčka“ uvedená na obalech potravin od koupě.



Takové výrobky samozřejmě odrazují i nás, proto se snažíme, abychom alespoň částečně přispěli svými produkty ke zdraví nás všech. Firma PHOENIX Division Group s.r.o. dodává na trh stoprocentně přírodní čaje bez jakýchkoli umělých či takzvaně „přírodně identických“ látek a zapojila se do projektu CEFF – tímto logem již budou označeny vybrané čaje www.ceff.info. Logo CEFF je udělováno potravinám, které neobsahují kontroverzní éčka, konkrétně konzervanty, umělá barviva, sladidla a glutamáty, více na http://ceff.info/kontroverzni-ecka.html.

Za všechny takto označené čaje můžeme zmínit například zelený jasmínový čaj JAS GREEN, jehož aroma tvoří pouze vůně jasmínových květů, které se suší současně s čerstvě natrhaným čajem. Čajové lístky nasávají při sušení jakékoliv aroma pouze ze své blízkosti. Aroma čaje TAIMINTTEA tvoří jen mateřídouška a máta, ze kterých je čaj složen a tak můžeme pokračovat i u ostatních našich čajů. Více informací najdete na www.phoenixdivision.cz

 

Datum ukončení soutěže: 18.12.2011

Kategorie: Zdraví & hubnutí & potraviny


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace