SOUTĚŽ o knihu FAKTOR CHURCHILL - www.chrudimka.cz

SOUTĚŽ o knihu FAKTOR CHURCHILL - www.chrudimka.cz

U příležitosti padesátého výročí Churchillova úmrtí se Boris John­son rozhodl prozkoumat z jakých kořenů povstal „faktor Churchill' a odkud se vzala osobitá genialita jedné z nejvýznamnějších postav dvacátého století. Při psaní se s charakteristickým vtipem a zápalem utkal se všemi mýty nepodloženými představami i prostou skuteč­ností a stvořil tak portrét rozporuplné osobnosti nadané nakažlivou odvahou úchvatnou výřečností bezkonkurenčními strategickými schopnostmi a hlubokou lidskostí.

Churchill byl zarytý odpůrce války trpěl jejími ničivými důsledky a pohrdal politiky kteří její hrůzy osobně nezažili. Pokaždé když mu to situace dovolila se vrhal po hlavě do bitevní vřavy a teprve králův zákaz ho přiměl aby se zřekl osobního zapojení do prvního dne operace Overlord. Churchill byl uznávaným novinářem vynikajícím řečníkem a laureátem Nobelovy ceny za literaturu. Proslul tím jak dokázal holdování vínu a opulentním večeřím skloubit s nutností tvrdě pracovat ponocovat a přijímat klíčová rozhodnutí. Churchill se nikdy nesklonil před politickou korektností ale jeho otevřenost a vroucí lidskost z něj učinily průkopníka zdravotní péče vzdělávání a sociálního státu a daly vzniknout myšlence sjednocené Evropy.

Boris Johnson svou knihou ukazuje že osobnost Winstona Churchilla naprosto vyvrací argumenty všech kdo považují dějiny za pří­běh neosobních ekonomických sil. Poselství Faktoru Churchill totiž zní že rozhodující úlohu v dějinách může sehrát jeden jediný člověk. Faktor Churchill není jen lahůdkou pro milovníky historie — měl by se stát povinnou četbou každého kdo chce poznat jaké vlastnosti nesmí postrádat skutečná vůdčí osobnost.

Chcete-li vyhrát knižní novinku FAKTOR CHURCHILL odpovězte e-mailem na soutěžní otázku a staňte se fanoušky portálu Chrudimka.cz na Facebooku.

 

Datum ukončení soutěže: 24.7.2016

Kategorie: CD & DVD & knihy


 

Vložte Váš email

Soutěže končící tento týden

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace